Curriculum

Afhankelijk van de toegekende subsidies, waarvan de uitslag voor aanvang van  het cursusjaar bekend wordt ziet het ideale programma er zo uit:

Er zijn in het schooljaar 2015/2016 in totaal 5 lesblokken, 3 van 5 lessen, 1 van 6 en 1 van 7. De studenten dirigeren en spelen om de beurt. Ieder blok wordt afgesloten met een workshop waar enkele professionele musici uitgenodigd zullen worden om ‘het orkest’ meer body te geven. Het hangt van de instrumenten die de studenten zelf bespelen af, welke instrumentalisten uitgenodigd zullen worden. Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit de klassiek/romantische periode. Naast dit basisrepertoire hangt het af van de contacten in het veld af welk repertoire de studenten voorbereiden. Het veld bestaat bijvoorbeeld uit : festivals (Who’s Next, bekijk hier het verslag van de pilot in 2014 en de brief van directeur Idske Bakker), diverse ensembles (bijvoorbeeld Insomnio, hier de brief van dirigent Ulrich Pöhl) en amateur orkesten (zoals bijvoorbeeld het AJSO, De Philharmonie). De precieze invulling hangt natuurlijk ook af van de beschikbaarheid van de deelnemers. Er zal zeker in het begin naar de juiste vorm gezocht moeten worden.

Jorma Panula zal uitgenodigd worden voor een van de afsluitende bloklessen en tevens bij de audities voor het volgende seizoen.

Er wordt uitgegaan van een groep van ongeveer 10 studenten en zullen op zondagochtenden zijn. De lessen worden gegeven door dirigent Taco Kooistra.

 

Muziekgebouw aan het IJ stelt ruimtes beschikbaar en is de thuisbasis van de NJDA. Hier de brief van directeur Maarten van Boven.

Afhankelijk van toegekende subsidies en vorm zal de cursusbijdrage tussen de €600 en €1000 euro zijn.